Hozzávalók:
A palacsintához:
3 tojás
5 dl tej
20 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
só és frissen őrölt bors
1 adag párolt gomba
A párolt gombához:
5 dkg vaj
50 dkg gomba
só és frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
A töltelékhez:
20 dkg főtt, füstölt tarja, apróra vágva
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma, megpucolva és finomra zúzva
a sütéshez olaj
a tűzálló tál kikenéséhez kevés puha vaj
a palacsinták tetejére 1 dl tejföl és 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
Elkészítjük a párolt gombát. A megtisztított gombát, mintha petrezselymet aprítanánk, nagyon finomra vágjuk. Ezután takaréklángon egy közepes méretű serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk. Néhány perc alatt lefedve puhára pároljuk, aztán levesszük róla a fedőt, és elforraljuk a levét. A párolt gombához hozzákeverjük a felaprított petrezselymet.
Összeállítjuk a palacsinta-tésztát. A tojásokat, a tejet, a lisztet és a sütőport turmixgépbe tesszük, és megsózzuk, megborsozzuk. Az egészet csomómentesre összedolgozzuk, majd fakanállal hozzákeverjük a kihűlt párolt gombát.
Elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat turmixgéppel összepépesítjük, aztán félretesszük.
A szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
A gombás palacsintákat megtöltjük a tarjás töltelékkel, feltekerjük, és lerakjuk egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba.
A megtöltött palacsintákat megkenjük tejföllel, és 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) előmelegített sütőben átsütjük.
Tálaláskor a meleg palacsintákat apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
8-10 vastag palacsinta lesz belőle.

0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése