
40 dkg zsíros sajtot lereszelünk
25 dkg azaz 1 kocka hideg margarint feldarabolunk.
A gyúródeszkára borítunk 25 dkg lisztet. Körészórjuk a margarint. Alaposan megsózzuk.
Elkezdjük összemorzsolni a margarint a liszttel. Szép lassan elkezd összeállni.
Ekkor hozzáadunk 25 dkg reszelt sajtot is, és gyorsan finom tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Egy zacsiba tesszük és kb 1 órára a hűtőbe tesszük kicsit hűlni.
Ha lejárt az idő, kivesszük a hűtőből és a zacsiból.
Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kb. 3-5 mm-esre kinyútjuk.
Az egészet megkenjük felvert tojással, hogy szép színe legyen, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Utána derelyevágóval vékony szeleteket vágunk a tésztából.
Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon úgy 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Könnyű, gyors, illatos, finom, egyszerűen elkészíthető.

0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése