
Hozzávalók 6 személyre:
500 gramm mascarpone
4 tojás
400 gramm babapiskóta
70 dkg eper
3 evőkanál cukor
1 citrom leve
2 dl narancslé
Elkészítése: Az epret tisztítsd meg, a felét tedd félre. A maradékot darabold össze, és egy nagyobb tálban cukrozd be, öntsd fel a narancslével és a citromlével, illetve egy kevés vízzel, és hagyd állni pár órát a hűtőben. A mascarponét keverd el 2 egész tojással és 2 tojás sárgájával. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd a krémhez. A lecukrozott-narancslevezett epret turmixold össze. A babapiskótákat egyenként mártogasd az eperturmixba, majd tedd egy üvegtál aljába. A félretett eperből vágj szeleteket, és ezekkel rakd ki a babapiskóta tetejét. Ezt borítsd be egy adag krémmel, majd kezdd a műveletet elölről. A legtetejére mascarponekrém és eperszeletek kerüljenek. Hűtsd be tálalás előtt minimum egy éjszakára.

0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése